The King of Kong (2007)

På 80talet fanns det folk som blev superstjärnor för att de lät permanenta håret, bar tajts och startade pudelrockband, de som sjöng till tråkiga popbeats och de som blev världsmästare på arkadspel. Nja inte riktigt. Billy Mitchell hade världsrekord på flera klassiska arkadspel, han är en vinnare på alla plan, den Amerikanska drömmen personifierad. När vi möter honom har han inte många kvar. I ett garage sitter Steve Wiebi och övar, han har gett sig fan på att han ska slå Billys poängrekord i Donkey Kong. Han lyckas men en man som Billy Mitchell har alltid en plan på hur han ska hålla sig på topp.

Det här är en helt lysande dokumentär. Billy Mitchell är en slemmig jävel och man kan inte vänta innan Steve Wiebi slår hans rekord. Vem kunde tro att folk kunde ta det där med arkad spel på så stort allvar? Jag har inte mycket mer att säga än att den här bör man se.


Allmänt | | Kommentera |

Rabid dogs (1974)

Fyra snubbar begår ett brutalt rån mot ett apotek i Rom. De flyr men en av dom blir skjuten. De lämnar honom och lämnar de ett spår av lik efter sig. De tar en kvinna gisslan och hoppar in i första bästa bil. I bilen sitter en medelålders man som ska köra sin sjuka son till sjukhuset. De tvingar honom att köra dom ut ur staden. Det blir en mardröms resa för honom och kvinnan. Sonen är nedsövd så han märker ingenting. Två av männen är helt fel i huvet och vill helst döda pojken och våldta kvinnan, men den tredje mannen som är hjärnan i gänget ser till att de håller sig på mattan. Det dröjer inte länge innan konflikterna i bilen tätnar. En hysterisk kvinna, en man med pistol, ett nedsövt barn, en lydig herre, en pilsk dåre med skägg och en helt tokig snubbe med fetisch för knivar i en och samma bil. Det kan bara sluta bra. Eller?

Här har vi ett bra exempel på hur man kan göra nått bra med en liten budget. Några bilar, ett gäng billiga skådisar, ett kamera team och en bra story. Eller kanske en snubbe med kamera. Många scener inne i bilarna är filmade väldigt nära, nästan så det är obehagligt bara det. Sen är karaktärerna riktigt ruggiga, hänsynslösa och galna. Trots att den har många år på nacken är den fortfarande chockerande. Bäst av allt är det oväntade slutet.Lite lik Stallone?


Exploitation | | Kommentera |

Valley Girl (1983)

Ett gäng tjejer sitter på stranden och spanar in killar. Julie får syn på en kille som hon tycker är det hetaste hon sett. Hon dumpar Tommy som hon varit tillsammans med alldeles för länge. Senare på kvällen dyker Randy killen från stranden upp på samma fest som Julie. Problemet är det att Randy är en punkare från Hollywood och Julie är en tjej från "The Valley" och det passar sig inte riktigt. Tommy ser att Randy pratar med Julie och ger han på näsan innan han kastar ut honom från snobbfesten. Men Randy är helt tagen av mötet med Julie och hoppas att det kan bli nått mellan dom. Han klättrar in genom fönstret och gömmer sig på toan tills Julie kommer dit. Han övertalar henne att följa med honom därifrån. Han lovar henne att hon ska få se saker hon aldrig sett förut. Dom åker längs Hollywood Boulevard och skriker på folk sen går dom på en klubb och ser ett band. De stannar ute hela natten Randy undrar om inte Julies föräldrar kommer bli arga på henne. Men eftersom dom är gamla hippies så är de mycket förstående.
Randy och Julie blir snart ett par trots sina olikheter. Tommy är sårad över att bli dumpad och får Julies vänner att övertala henne att hon ska bli ihop med honom igen.

En enkel 80-talskomedi med låg budget och få poänger. Det var få gånger man skrattade åt de menade skämten (som när körskolläraren hoppar ur bilen) men filmen hade ett högt underhållningsvärde. Tänk er att Nicolas Cage spelar Keanu Reeves som ser ut som David Schwimmer. Så mycket punkare skulle jag inte kalla honom eller banden han lyssnar på. Kul film se den om du hittar den. Just det en kul grej är att bandet som spelar på balen spelar en 80tals version av The Go-Go's - Johnny are you queer.Komedi | | Kommentera |
Upp