Razorback (1984)

En natt i den australienska byn Gamulla blir ett litet barn dödat av ett gigantiskt vildsvin, en razorback. Barnets morfar Jake blir anklagad för att ha mördat barnet. Men han släpps i brist på bevis.
En kanadensisk reporter som specialiserat sig på djurrättsfrågor åker till Gamulla. Där hon ska undersöka en hundfoderfabrik som kritiserats för att dom gör hundmat på kängurur. Men ingen i den lilla byn gillar att hon snokar. Snart har hon två Hillbillys efter sig. De ska skrämma henne till tystnad. Men de hinner knappt börja innan hon blir uppäten av razorbacken. Efter ett tag anländer reporterns make för att ta reda på vad som hänt henne. Han stöter ihop med hillbilly snubbarna, som lämnar honom mitt ute i öknen. Vem ska hitta honom först? Dom lokala knäppgökarna eller den megastora grisen?

Jag kommer ihåg att jag såg den här på tv i mitten på 90talet. Vad jag inte kom ihåg var de fenomenala hillbillysarna. Även om inte filmen är specielt läskig så känns det som att det är lantisarna som är den riktiga faran. Inte den jättestora grisen. De och många miljöer skulle kunna vara hämtade direkt ur The hills have eys eller motorsågsmassakern. Faktiskt en bra film även om storyn kändes lite löjlig.

Skräck | | Kommentera |

Grandview, U.S.A. (1984)

Tim ska precis ta examen från High school. Under avslutnings balen råkar han och hans dejt ut för en olycka och på jakt efter hjälp hamnar han på en destruction derby arena. Den ägs av Michelle "Mike" Cody, som Tim snabbt faller tycke för. Men hon dissar honom när hon får veta vem hans far är. Han försöker nämligen stänga ner hennes arena. Tim är inte ett dugg överens med sin far om vad han ska göra efter skolan. Tim vill åka till florida och lära sig dyka. Pappa vill att han ska gå nån tråkig skola och bli kostymnisse. Så Tim är inte sen att ställa sig på Mikes sida och käfta emot sin far.

Jamie Lee Curtis, Patrick Swayze, John Cusack och M. Emmet Walsh är kända ansikten men den här filmen har nog inte äns släppts på dvd. Den är bra och men lite ostig på sina ställen, alla gör bra ifrån sig men den har inget storslaget över sig. Så man kan förstå att den är ganska bortglömd. Se den om ni gillar typiska 80tals filmer. Se den inte för att Jamie Lee Curtis visar brösten ;)


Drama/arthouse | | Kommentera |

Rebel High (1987)

Tänk er Rock N' Roll Highschool några år senare. Lärarna är rädda för att gå i korridoren, eleverna spenderar mer tid hängande i den samma istället för klassrummen. Två gäng styr skolan, när dom ryker ihop så är det tungt artilleri som gäller. Rebel high avverkar rektorer på löpande band. Inte ens de tuffaste gringubbarna klarar av att få bukt på stället. Den senaste rektorn fick fnatt, men vise rektorn vill ändå försöka få ordning på stället,. så de gömmer honom i källaren och gör sitt bästa för att styra stället. Hur ska det gå och vad händer när skolinspektionen kommer?

Tänk er polisskolan och liknande 80tals komedier. Fast jävligt mycket mer B. Lik fan är det en grymt underhållande film.
Hur kan nått gå fel när man har en nörd som heter Melvin?


Och ett gäng badguys som ser ut så här.

Highschool/College film | | Kommentera |
Upp