Razorback (1984)

En natt i den australienska byn Gamulla blir ett litet barn dödat av ett gigantiskt vildsvin, en razorback. Barnets morfar Jake blir anklagad för att ha mördat barnet. Men han släpps i brist på bevis.
En kanadensisk reporter som specialiserat sig på djurrättsfrågor åker till Gamulla. Där hon ska undersöka en hundfoderfabrik som kritiserats för att dom gör hundmat på kängurur. Men ingen i den lilla byn gillar att hon snokar. Snart har hon två Hillbillys efter sig. De ska skrämma henne till tystnad. Men de hinner knappt börja innan hon blir uppäten av razorbacken. Efter ett tag anländer reporterns make för att ta reda på vad som hänt henne. Han stöter ihop med hillbilly snubbarna, som lämnar honom mitt ute i öknen. Vem ska hitta honom först? Dom lokala knäppgökarna eller den megastora grisen?

Jag kommer ihåg att jag såg den här på tv i mitten på 90talet. Vad jag inte kom ihåg var de fenomenala hillbillysarna. Även om inte filmen är specielt läskig så känns det som att det är lantisarna som är den riktiga faran. Inte den jättestora grisen. De och många miljöer skulle kunna vara hämtade direkt ur The hills have eys eller motorsågsmassakern. Faktiskt en bra film även om storyn kändes lite löjlig.





















Skräck | |
Upp