Fat Guy Goes Nutzoid (1986)

Roger är en bortskämd skitstövel, han hälsar på sin bror som jobbar på ett läger för mentalt handikappade. En av de handikappade hittar Rogers resväska och när de vaknar nästa morgon har lägerdeltagarna fantafrilla och är helt stenade. Roger och hans bror blir utkastade från lägret men de får av mistag med sig en kille. Som är fet och ställer till en massa trubbel hela tiden. Det var bara en tidsfråga innan han springer halvnaken på gatorna och går bärsärk. Men viktigast av allt han har fått Roger att göra vad som helst för att få umgås med honom.

Ja det var nära att jag stängde av den här filmen. Den är sjukt B och inte heller B så att det blir bra, men jag kunde till slut inte slita mig. För att uppskatta den här filmen måste man se igenom allt som är dåligt för att se karaktärerna och poängerna. Vilket jag inte känner många som skulle fixa. Det briljanta med Fat guy goes nutzoid är namnet och Mouka (fat guy).
Komedi | | Kommentera |

Smutsiga Fingrar (1973)

En ung kvinna blir offer för en knarkliga, som gör henne beroende av knark för att sedan få henne att lura in sina kompisar i missbruket. Men hon tar sitt liv. Hennes bror och hans kompis ska ta reda på vem som ligger bakom. Snart är dom i luven med ett brutalt gäng gangsters. Harry skurkarnas ledare är en hänsynslös människa som inte drar sig för att låta sina hejdukar göra sig av med de som inte gör som han säger eller inte gör jobbet tillräckligt bra.

Det fanns en tid då svensk film kunde vara farlig. Filmer som Exponerad, Thriller och Smutsiga Fingrar har nått skitigt och otäckt över sig. De kanske inte har de bästa skådisarna, manus eller regi. Men de är mörka otäcka historier som din mamma nog helst skulle se att du låter bli att titta på. Det som gör det lite extra kul är ju att de är just svenska filmer. Ändå får man leta med ljus och lykta för att äns få reda på att de ens existerar. I rollerna hittar vi bla Ulf Brunnberg (Vanheden i Jönsonligan filmerna) och Heinz Hopf (hallicken i Thriller). Språket är riktigt roande "svara ditt jävla as", "hon är död alldeles sönderslagen, det rinner blod över allt, över allt på hela huvudet. hjärnan rinner ut.", "stick det är bråttom som fan.".

Gillar du thriller bör du kolla upp den här. Hittade bara en scen på youtube. Filmen är dock lite bättre än vad man kan tro när man ser den här.

Exploitation | | Kommentera |

Yeti: Curse of the Snow Demon (2008)

Ett fotbollslag sitter på ett plan på väg till Japan när de plötsligt störtar. Ett fåtal överlever, de slåss inbördes om hur de ska hålla sig vid liv. Tillslut kommer dom på att dom måste äta upp sina döda kamrater. Känns det igen? Filmen Alive från 1993 hade ett liknande tema. Det som skiljer den här filmen från det är att här är de även jagade av en yeti med rabies.

En av Sci-Fi channels original filmer, vilket betyder att den är exklusivt gjord för Sci-Fi Channel. Vilket i sin tur betyder att det är skit. Allt i den här filmen är bara fel. "Vi måste hitta tändstickor för att göra upp eld!" Hallå det ligger flygplans delar över allt och dom brinner. Använd dom. Snubben i början som ska skjuta yetin hade nog frusit händerna av sig om han höll i pistolen utan vantar. Jag bröt benet, hm, ja jag använder min polares avslitna arm och spjälkar benet med. När sen Yetin börjar studsa likt flubber så vill man bara skjuta snubben som gjort special effekterna. Att Yetin sliter alla i stycken tills han träffar tjejen i huvudrollen som han då istället kidnappar är helt logiskt. Nej fan det här var nytt och dåligt ingen bra kombination. Kom ihåg aldrig mer Sci-Fi channels filmer, även om dom handlar om Bigfoot eller självaste jultomten.

Made for tv | | 2 kommentarer |
Upp