Bad Ronald (1974)

Ronald är en tonåring med en fantasi som kunde gjort Tolkien grön av avund. Han bor med sin mamma och är lite miss anpassad. En dag blir han retad av en grannflicka, han puttar henne, hon faller olyckligt och hon mister livet. Han begraver henne och går hem till sin mamma och berättar vad som hänt. Hans mamma tror att det bästa för honom är att hålla sig gömd. Det är ju inte bra för hans blivande karriär som läkare om han hamnar i fängelse. Dom bygger om ett av husets badrum så Ronald kan bo där. Genom en liten lucka i skafferiet får han mat från sin mamma. Ingången är dold och svår att upptäcka. Ronald spenderar tiden med att plugga, träna, skriva och illustrera en saga som han hittat på. Polisen kommer och frågar efter Ronald, han är misstänkt för mordet. Dom hittar en lapp som Ronald lämnat  där han skriver att han gjort något dumt och har gett sig av.
En dag måste Ronalds mamma åka till sjukhuset för en operation. Något går snett och hon avlider. En ny familj flyttar in i huset. Ronald bor kvar och borrar en massa hål i väggarna så han kan föllja familjens liv. Ronald får för sig att den yngsta dottern i familjen är prinsessan i hans saga. Familjen börjar misstänka att allt inte är som det ska i huset. Det är det inte heller.

Jag har läst flera som sagt att det här är en av deras favorit film. Varför förstår jag inte riktigt, visst den är bra men inte SÅ bra.  Många saker i filmen som att hans mamma direkt kommer på att den bästa lösningen är att isolera Ronald i ett rum i huset är helt ologiska men filmen har en viss charm som gör den sevärd. Jag har full koll på att vi inte har några "Fritzelrum" i vårt hus så temat skrämde mig inte märkvärt.


Drama/arthouse | | Kommentera |

Sex, Lögner och Videovåld (2000)

Micke är en man i 30 års åldern som är besatt av videofilmer och då främst våldsamma sådana. En perfekt fredag kväll för honom innebär att han sitter i soffan med en massa läsk och snask och så ett gäng filmer. Just en sådan kväll sitter han och tittar på Die Hard när plötsligt en av de tyska terroristerna hoppar ut ur hans Tv och börjar skjuta vilt omkring sig. Terroristen sticker och hans syster ringer på dörren. Hon är förbannad för hon har väntat på honom för att de skulle gå å bio. Hon kliver in i hallen och en alien popplar ut ur hennes mage. Micke har inte riktigt koll på vad som är verklighet och vad som är fiktion. Nästa dag läser han att någon har blivit mördad av en man som pratade tyska. Han beger sig till sin psykiatriker och berättar vad som har hänt han tycker att Micke borde inse att det är bara i hans huvud allt har hänt. Micke har tydligen förlorat sig själv in i filmens värld förut. Han sticker därifrån och letar upp sin flickvän som blir skjuten av terroristen. Nu inser han att han måste beväpna sig och köper en pistol. Han ger sig ut och letar efter terristen. Nu är det krig.

Den här filmen är som jag fattar inspelad tidigt 90tal men blev inte klar förränns 2000. Micke Beck som spelar huvudrollen och producerar ligger bakom större delen av sveriges porrfilmer (Ridskolan, Iskallt begär osv) och det är på den nivån filmen ligger, eller den ligger på nivån under dom. Då fattar ni läget den är inte särskilt kvalitativ. Dock är den full av kända ansikten som Magnus Uggla, Brandon Lee, Mel Brooks, Anki Bagger, Elinor Geete, La Camilla, Svullo mm. Det som är kul med den här filmen är väl mest att den är full av filmcitat, planscher och den lånar från många kända filmer. Mycket från filmer som jag växte upp med som Alien, Robocop, Turtles och Dödligt vapen men även lite mer udda filmer som A clockwork orange (inte så udda nu förtiden kanske) och kanske det mest roliga är att dom har grävt upp Christina Lindberg som spelar sin karaktär från Thriller en grym film. Men över lag är den en jävligt dålig action film med låg humor. Dock är den bara 70 minuter vilket kändes alldeles lagom. hade den vart längre hade den nog åkt ut genom fönstret.

Hittade ingen trailer men här är en bit av filmen. Resten ligger också ute på youtube.

Svenskt skräp | | Kommentera |

Attack of the giant leeches (1959)

I ett  träsk i närheten av ett litet samhälle ser en man ett monster. Han skjuter det flera gånger och det försvinner ner i vattnet. Han berättar det för sina vänner om sitt möte. Såklart tror ingen på honom. Några dagar senare hittas han död. Sheriffen säger att det är en alligator som ligger bakom hans död. Tjocke dave hittar sin lösaktiga fru med en annan. Han jagar dom med ett hagelgevär och tvingar ner dom i vattnet. Dom blir neddragna i vattnet av två jätte iglar. Stackars Dave blir anklagad för att ha mördat dom. Han hänger sig i sin cell. Fler människor försvinner och det blir hets jakt på iglarna.

En medelmåttig skräckfilm med alla de klassiska delarna. Ingen tror på att det finns monster förens det är försent. Musiken är väll det bästa i filmen men förvänta er inget nytt. Den har ju ett par år på nacken.

Sci-fi/Fantasy | | Kommentera |
Upp