Prototype (1983)

En professor har byggt en mänsklig robot. En dag tar han med sig roboten hem från labbet för att testa hur omvärlden reagerar på den. Det är väldigt lyckat och ingen tar Michael, som han kallas, för något annat än en människa. Men på labbet är man inte alls nöjda med att han tagit med sig roboten. Högre uppsatta tar med sig Michael och gör tester på honom. Professorn blir inte glad när de tar hans projekt så han tar med sig Michael och rymmer. Nu är han jagad av U.S.A.s säkerhetspolis. Samtidigt utforskar Michael omvärlden på sitt naiva och nyfikna sätt.

Jag var nere på Röda korsets loppis och där bland piratkopierade spel och kristna Lp skivor hittade jag den här. Efter att pluggat in den gamla vhs spelaren så kändes det lite extra spännande att titta på filmen. Filmen då? Jo en helt ok drama/sci-fi film om vänskap. Spänningen infinner sig aldrig men den lyckas ändå hålla intresset uppe. David Morse i rollen som Micheal är helt lysande.

Made for tv | | 2 kommentarer |

The Werewolf And The Yeti (1975)

Det fanns en tid då inte hela världen var utforskad. Waldemar var en av dom som ville utforska det som den moderna människan inte ännu upptäckt. Under en expedition till Himalaya med mål att hitta den fenomenala snömannen blir han tillfånga tagen av två kannibaliska nymfomaner. Nymfomanerna vaktar ett buddistiskt tempel och han blir deras sexslav. de förvandlar honom till en varulv och släpper honom fri i bergen. Samtidigt har en expedition gett sig ut för att leta reda på Waldemar. Dom hamnar i klorna på ett galet banditgäng. Waldemar träffar en man som vet hur man botar honom från varulvs sjukan. Nu måste han bara hålla sig borta från sin flickvän och övervinna varulvsförbannelsen så han kan rädda sina vänner från banditerna.

En klassisk video nasty. Inte en av de bästa varulvsfilmer jag sett, heller inte den bästa bigfoot/snöman/yeti film då snömannen knappt är med. En inte så bra film från sjuttiotalet. Men den Innehåller tillräckligt med blod, sex och sataniska ritualer för att chockera engelsmännen långt in på 80-talet. Själv har svårt att hålla mig vaken.


Skräck | | Kommentera |
Upp