Meantime (1984)

I ett miljonprojekt i 80-talets England bor Colin och hans brorsa. Dom bor hemma hos sina arbetslösa föräldrar
Colin är möjligtvis utvecklingsstörd och hans bror försöker styra över honom. Dom är som två små grabbar fast dom är i tjugo års åldern. I området bor även Coxy en lagom puckad skinnskalle och Hayley som är förtjust i Colin. Vi får följa dom under en tid i deras liv.

En udda film i underbara miljöer. Det är om man gillar misär. här bjuds det på en rejäl dos äkta brittisk misär (tänk this is england). Filmen är väldigt lugn men den lyckas att hålla intresset vid liv. Det här är en sån där film som inte har nån riktig början eller slut utan börjar långt innan och slutar långt efter. Jag fick upp ögonen för den här filmen pga skinnskalle kopplingen men om man är ute efter galna skinnskallar ska man nog se sig om efter nått annat här har vi ett drama och inte mycket ultrasupa och slagsmål. Lite roligt är det dock med Gary Oldman som skinnskalle speciellt i slutet när han ligger och bankar i tunnan.

Hela skiten finns på tuben:
Made for tv | | Kommentera |

Amateur (1994)

Isabell är en före detta nunna som skriver porrnoveller. När hon som vanligt sitter på sitt stamfik och skriver så kommer det in en man som blöder från huvudet, han är förvirrad och vet inte vem han är. Hon bjuder honom på en smörgås och sedan erbjuder hon honom även en sovplats. Hon berättar för honom att hon är nymfoman och blev nunna trots att Jungfru Maria avrådde henne i en uppenbarelse. Thomas som han heter fast han inte vet om det var innan han tappade minnet en riktig skitstövel som tvingade sin fru att spela in förnedrande porrfilmer. Hon tröttnade tillslut och knuffade honom från andra våningen.  Sakta kommer sanningen fram.

Det här var bra. Kul när man letar lite och verkligen hittar nått bra. Filmen är väldigt lugn men den blir aldrig tråkig. Den är rolig utan att vara en komedi. Mitt i filmen tar den en oväntad vändning. Precis vad som behövs för att uppehålla mitt intresse. Stämningen är oxå underbar i filmen. Överlag känns det som en lite djupare John Waters har varit framme. Vilket helt klart är ett plus.Drama/arthouse | | Kommentera |

Rana: The Legend of Shadow Lake (1975)

När Kelly Morgan var liten mötte han Rana en korsning av människa och groda som bor i en sjö. Ett möte han sent kommer glömma. Rana dödade hans pappa och många andra människor innan Kelly dödade Monstret. Nu återvänder han som en ung man för att leta efter monstrets gömda skatt och se om legenden verkligen var sann.

B B B. Fast ändå helt lyckat. Jag älskar den här typen av film, gamla filmer om ställen långt från civilizationen, fyllda med hillbillies och träskmonster. Bildkvalitén suger och ljudet är gjort på samma synth som dom knappade in soundtracket till Motorsågsmassakern och The Burning. Succé med andra ord. Förvänta er dock inget annat än att monstret är en man i gummidräkt.
Skräck | | Kommentera |
Upp