Anything for love AKA Just One of the Girls (1993)

Chris har problem med Kurt och hans gäng som alltid spöar honom på väg till skolan. Han försöker stå upp och slå tillbaks men han är en liten vekling så han får bara mer spö. När han måste byta till deras skola så kommer han på att om han klär ut sig till tjej så känner dom inte igen honom. Han planerar att byta så fort han kommer till skolan men han träffar en av lärarna innan han hinner byta så han är fast i rollen som tjej. Chris blir kompis med en av cheerleader tjejerna, han blir kär i henne och tänker att han kan lära sig allt om henne genom att hänga med henne. Det han inte räknat med är att Kurt blir förälskad i honom. Gymnastikläraren upptäcker snart att Chris verkligen gillar att städa tjejernas omklädningsrum och hon/han spanar in tjejerna. Hon annar oråd och tar snart in Chris för terapi samtal.

När karriären börjar dala är det bara att ta till med radikala metoder. Att klä upp den stackars Corey Haim i en tajt liten cheerleader outfit var kanske inte ett av de smartare dragen jag sett.
En klassisk highschool problematik, där någon utger sig för att vara nått den inte är, blir kär, bubblan spricker och de hoppas på förståelse. Dock är den här rätt otrolig och Corey Haim är väldigt ful som tjej. Att han lyckas lura en hel skola att han med sina breda axlar och grova käkben (jo jag vet det finns tjejer som ser ut så, men dom blir knappast cheerleades) att han skulle vara en tjej är lite väl.
Halvrolig film med en story som verkar roligare innan man sett filmen. Känns lite lång tråkig på sina ställen men vaknar till på slutet.


Highschool/College film | | Kommentera |

Some Folks Call It A Slingblade (1994)


Karl Childers har suttit på ett mental sjukhus i 25år efter att ha dödat sin mamma och hennes älskare. Idag ska han släppas ut. En kvinnlig reporter från lokaltidningen kommer för att intervjua Karl. Överläkaren på sjukhuset vill först inte låta henne prata med Karl för att hon är kvinna. Han har inte pratat med en kvinna på 25 år, men sen inser han att Karl kommer träffa kvinnor när han kommer ut och låter henne träffa Karl. Karl berättar vad som hände den där dagen för 25 år sedan. reporten chockeras över vad hon hör.

Det här är en kortfilm som ligger till grund för långfilmen slingblade. Billy Bob Thornton är lysande som Karl. Sen är det inte så mycket mer. Jo man blir sugen på att se Slingblade igen, man vill se mer av den besynnerlige Karl.
Drama/arthouse | | Kommentera |

Last Resort (1994)


Sam och Dave lever ett snurrigt liv fullt av dagdrömmar och cyberspace äventyr. En dag får om sparken från sina jobb efter att stället exploderat. Dom kommer hem och inser att de inte betalt hyran. Snart sitter de på gatan med posten i handen. Äntligen har Sams morbror svarat på hans brev. Han vill ha hjälp på sitt hotell som ligger på hans ö i Hawaii eller nått liknande ställe. Det kommer en baglady och helt plötsligt står dom där på stranden och en tjej kommer och möter dom. Morbror lever i det förflutna och har fastnat i en roll han gjorde i ett gäng filmer för hundra årsen, Morgan piraten. Morgan piraten berättar att han är i kris och dom måste hjälpa honom att hitta en skatt som sägs vara gömd på ön.

Jag orkar inte skriva mer om vad filmen handlar om för det var nått sanslöst svårt att hänga med. Storyn är osammanhängande och hela tiden hamnar dom på villovägar. Den är fylld av en massa dåliga skämt. Att The two Coreys spelar huvudrollerna gör det bara ännu mer pinsamt. Corey Feldman går runt i nån utstyrsel som någon kommit på är cool. Det är den inte. Han ser förjävlig ut och jag hoppas att det aldrig var coolt att se ut som han. Corey Haim ser ut som ett misslyckat modeoffer från 94, dessutom springer han runt med en virtual reality hjälm och babblar om cybersex, vilket också känns som ett dåligt försök av nån torr gammal gubbe att vara hipp. Tänk er att disney channel skulle gjort en verision av Hanna Montan 1994 med The two Coreys i huvudrollerna och skickat dom till Hawaii. Typ så dåligt är det. Allt känns inspelat i en studio och scenografin är så dålig, det värsta är att det är gjort dåligt med flit i försök att vara roligt. Det gör att man fan vill slänga ut tv:n genom fönstret. Jag vet inte vad jag ska säga? det här faller fan inte ens under kategorin så dåligt att det är bra. Go natt.


Skickar in en video på Corey Feldman när han gör sitt näst största bottennapp i sin karriär (vad jag har sett än så länge). För Last resort är fan inte ens värd att visa här.
Komedi | | Kommentera |
Upp