Raping Steven Spielberg (1998)

Barney Cockburn är en misslyckad skådis och manusförfattare. När han blir utsparkad från sin skådespelarklass börjar han smida en plan. En plan som går ut på att han ska våldta Steven Spielberg för att få honom att förstå hur bra hans manus är. Först övar han på sin lite konstiga granne. Varje dag överfaller han honom i korridoren, söver ner honom och våldtar honom samtidigt som han över på sin "audition" med Spielberg. När han är redo ger han sig ut för att träffa Steven Spielberg.


När ingen vill förknippas med filmen, då kan man ju räkna med att det är sjukt. Alla inblandade i den här filmen är anonyma. Synd för dom, det är en sjukt rolig kortfilm om en filmfantast som det slagit över för. Låt oss alla hoppas att vi slipper hamna där.
Den är fylld med "lånade" grejor från Spielbergs verk.
Komedi | | Kommentera |

Hard Rock Zombies (1985)

Efter American Drive in var jag ju bara tvungen att se Hard Rock Zombies. Ett Hårdrocksband åker till en byhåla ute på vischan där de ska göra ett gig. De plockar upp en liftare som erbjuder dom att bo hos hennes familj. Efter ett tidigare gig kom en ung tjej fram och varnade sångaren för att göra nästa gig. Hela staden är tydligen emot dom. Snart börjar pojkarna i bandet att dö en efter en. Innan sångaren blir mördad så lyckas han ge den unga flickan ett kassettband som hon ska spela om något händer honom. Bandet innehåller en uråldrig låt som väcker de döda. Familjen som bandet bor hos visar sig vara Hitler och Eva Brauns familj. Under en middag avslöjar Hitler vem han egentligen är och hur han planerar att ta över världen. När bandet med den uråldriga låten spelas kommer bandet tillbaka och hämnas på familjen som mördat dom. Snart kryllar stan av zombies. De få levande som är kvar får för sig att zombies inte gillar huvuden och gör stora plakat med gamla filmstjärnors huvuden på. Det är såklart fel och dom blir uppätna vem ska nu rädda staden?

Den här filmen skulle egentligen bara bli en 20 minuters film som skulle användas i American drive in, men nånstans på vägen bestämdes det att det skulle bli en långfilm. Filmen är kul, den tar sig själv inte på så stort allvar och leker med zombie/skräck genren. Filmen har allt, tjejen som helt opåkallat dansar för sig själv ensam på gatan, en nazidvärg som äter en ko, självaste Hitler, en massa dåliga effekter och ett helt band som bara är helt fel. Bandet spelar för övrigt bara en låt som man skulle kunna få till hårdrock, resten är nån ostig jävla 80tals smörja, typisk musik för ett band i en film på 80talet. En helt sjukt B film som ändå lyckas hålla intresset uppe under hela filmen.
Skräck | | Kommentera |

American Drive in (1985)

Alla samlas på drive in bion. Nördarna, den feta familjen som bara äter, cheerleader tjejen och hennes sportfåne till pojkvän, punkarna, en blivande borgmästare med sina två barn, två äldre damer och en massa fler människor. Han som vill bli borgmästare tror att alla får tag på sitt hasch på bion. Han tror att om han lyckas haffa langarna så kommer han bli borgmästare. Han skickar ut sin son på uppdrag att köpa knark, han säger till honom att han ska fråga efter Mary Jane eller te. Det misslyckas så klart fatalt.
Jack och Bobbie Ann har precis förlovat sig men de bråkar lite och Jack blir arg och går i väg en sväng för att fundera. Då kommer punkarna och rövar bort Bobbie Ann, dom har haft ögonen på henne sen de såg henne på vägen till bion. De försöker våldta henne då dyker Jack upp, Bobbie Ann lyckas fly men Jack hamnar på sjukhus. Bobbie Ann lämnar sjukhuset åker hem och hämtar en pistol, nu ska hon hämnas.

Filmen är lite b men den är rolig och underhållande. Det är ett stort persongalleri med många roliga karaktärer. Det är många parallella handlingar som på sitt sätt vävs ihop till en rolig film. Jag höll på att glömma dvärgen som går på bion för att kolla på sig själv som är med i filmen, han anser för övrigt att han är bäst i hela filmen. Bion visar Hard Rock Zombies 1-2 men så vitt jag vet finns det bara en.


Komedi | | Kommentera |
Upp