Valley Girl (1983)

Ett gäng tjejer sitter på stranden och spanar in killar. Julie får syn på en kille som hon tycker är det hetaste hon sett. Hon dumpar Tommy som hon varit tillsammans med alldeles för länge. Senare på kvällen dyker Randy killen från stranden upp på samma fest som Julie. Problemet är det att Randy är en punkare från Hollywood och Julie är en tjej från "The Valley" och det passar sig inte riktigt. Tommy ser att Randy pratar med Julie och ger han på näsan innan han kastar ut honom från snobbfesten. Men Randy är helt tagen av mötet med Julie och hoppas att det kan bli nått mellan dom. Han klättrar in genom fönstret och gömmer sig på toan tills Julie kommer dit. Han övertalar henne att följa med honom därifrån. Han lovar henne att hon ska få se saker hon aldrig sett förut. Dom åker längs Hollywood Boulevard och skriker på folk sen går dom på en klubb och ser ett band. De stannar ute hela natten Randy undrar om inte Julies föräldrar kommer bli arga på henne. Men eftersom dom är gamla hippies så är de mycket förstående.
Randy och Julie blir snart ett par trots sina olikheter. Tommy är sårad över att bli dumpad och får Julies vänner att övertala henne att hon ska bli ihop med honom igen.

En enkel 80-talskomedi med låg budget och få poänger. Det var få gånger man skrattade åt de menade skämten (som när körskolläraren hoppar ur bilen) men filmen hade ett högt underhållningsvärde. Tänk er att Nicolas Cage spelar Keanu Reeves som ser ut som David Schwimmer. Så mycket punkare skulle jag inte kalla honom eller banden han lyssnar på. Kul film se den om du hittar den. Just det en kul grej är att bandet som spelar på balen spelar en 80tals version av The Go-Go's - Johnny are you queer.Komedi | |
Upp