Street Soldiers (1991)

Max är med i gänget The Tigers ett gäng skolungdommar som bär likadana jackor och är polare. Inte så tunga grabbar med andra ord. Charles, Max nördiga kompis lär sig karate av sin farbror och tycker inte riktigt det där med gäng är hans grej. Men när han blir vittne till mordet på Max kompis blir han indragen. Bakom mordet ligger Spider en otäck typ som är ledare för The J.P.s, fast bara tills Priest kommer ut.
När Priest kommer ut sätter han Spider på plats och tar över ledarskapet för J.P.s igen. Troy är en annan kompis till Max som blir förälskad i Max flickvänns kusin Julie som brukade dejta Priest. Helt plötsligt finner sig Troy oxå mitt uppe i striden mellan The Tigers och J.P.s. Priest vill ha tillbaka sin kärlek Julie men Troy och The Tigers gör allt för att stoppa dom. Charlies farbror hjälper dom att lära sig karate så de kan försvara sig. Efter att dom har spöat skiten ur J.P.s så får Priest nog och skaffar vapen. Spider kör en drive-by mot Charlies farbrors karate lokal och råkar döda en liten pojke. Charlies farbror tar med sig tigrarna på hårdträning. När dom är redo ska dom göra upp med J.P.s en gång för alla.

Jag såg den här filmen ett par gånger när jag var 13-14 och kommer ihåg att jag tyckte om den. Nu så gillar jag den fortfarande, den är lite som en gäng variant av karate kid eller kickboxer. Snubbarna får stryk sen lär dom sig och ger tillbaka. Filmen är fylld av dåliga skådisar och halvtaffliga fightingscener. De elaka pojkarna är så typiska för den här tiden, hela filmen är rätt typisk för den här tiden. Den är ganska så rå, ena sekunden kan det vara frid och fröjd men sekunden efter ligger någon död på gatan. Får en att tänka hur lätt människoliv kan ta slut.

Exploitation | |
Upp