Mad Foxes (1981)

Nästa film i ordningen kommer från Spanien. Hal är en playboy som glider ner längs gatorna med sin Corvette. En kväll blir han och hans 18 åriga oskuld till dejt överfallna av ett motorcykelgäng med nazist utstyrsel. De våldtar henne mitt framför ögonen på Hal.
Hal ringer sina kompisar i karateklubben som hjälper honom att spöa skiten ur nazistcyklisterna och tvingar deras ledare att käka upp sin egen penis. Gänget ger tillbaka, dom skjuter och kastar in handgranater i karatesnubbarnas högkvarter alla dör typ. Hal ger sig ut på landet för att hälsa på sina föräldrar. Motorcykelgänget hänger såklart efter och mördar Hals föräldrar. Nu ska Hal döda dom en efter en.

Så snygg film. Öppningsscenen när Hal glider runt med sin Corvette är så snygg, så ska det se ut. Sen är den rätt våldsam oxå. Dubbad från spanska till engelska gör ju att sexscenerna blir extra fina, eller ska man säga vulgära. Jag gillade den här filmen skarpt, snyggt filmad, lagom tempo, ett gäng med bad guys med nazist fetischer och en story som inte håller för fem öre. Det oväntade slutet var oxå ett plus. Överlag så gillar jag stämningen och känslan i filmen. Ingenting skulle komma ut idag, tyvärr. B filmer förr kunde ändå förmedla en viss känsla, nu förtiden är de oftast platta och fyllda med halvtaskiga dataanimationer.


 
Exploitation | |
Upp