Lucas (1986)

Lucas är är en liten tanig fjortonåring med världens största brillor som gillar gräshoppor. Han har fått hoppa över några  klasser för att han är rätt smart. En dag när han är ute och jagar insekter så ser han Maggie, en snygg tjej som precis flyttat till området, dom börjar prata och inser att de ska gå på samma skola till hösten. Under sommaren umgås de varje dag och hinner bli riktigt bra kompisar. Fast Lucas hoppas på att det ska bli något mer, trots att hon är två år äldre än honom.
När skolan börjar spricker deras bubbla och verkligheten kommer in. Lucas som är så liten är en tacksam måltavla för fotbollslagets elaka lekar. Ännu värre blir det ju så klart när man kan snacka ner muskelbergen. Cappie är en kille i fotbollslaget som gör vad han kan för att se till att ingen hackar på Lucas. Han är lite som en storebror för honom. Maggie ser hur snäll han är mot Lucas och snart faller hon för Cappie. Vad gör man när ens stora kärlek och ens bästa vän förälskar sig i varandra?

Det här är en sån där härlig film, en sån där feelgood film som dom säger. En ung Corey Haim gör en strålande insats som Lucas och är så jävla söt. Många kända ansikten i den här, Charlie Sheen, Karri Green, Courtney Thorne-Smith och Winoma Ryder
Det som är så nice med den här filmen är att man kan känna igen sig, jag tror många kan göra det fast på olika sätt. Antingen känner man igen sig i den outsider som Lucas är, att vara förälskad i någon lite äldre som eller nån som bara tittar efter nån som är så långt ifrån den typen du är. Att känna alla dom där sakerna som man gör när man är fjorton och bara hoppas att tjejen ska se vilken fin människa du är och då inte vilken fin kompis du är. Nej nu börjar jag bli lite sentimental och svamlar. Istället säger jag, jag tycker du borde se den här filmen.

Highschool/College film | |
Upp