Jennifer (1978)

Jennifer får chansen att gå på en snobbig rikemans skola tack vare ett stipendium. Hon är den bäst i sin klass men blir snart offer för de andra tjejernas terror. Hon är fattig och de andra är rika. Sandra är skolans lilla gullebarn, bara för att hennes pappa är borgmästare. På skolan gäller regeln rikedom går före rättvisa. Sandra har bestämt sig för att Jennifer ska bort från skolan och gör allt hon kan för att mobba stackars Jennifer.
Jennifer kommer från en religiös sekt där man giftiga ormar är en del av deras ritualer. Hon ansågs ha en kraft att kunna kontrollera ormarna, en unik starkt kraft men hon har tryckt undan den efter att en pojke dog av ormbet och hon och hennes pappa var tvugna att lämna sekten. Hennes pappa är galet religiös och svamlar bibelcitat och pratar om hur hon ska återfå kraften. När Jennifer tröttnar på orättvisorna och framför allt Sandras terror så bestämmer hon sig att ge igen. Hon använder kraften och nu ska alla få vad de förtjänar.

En härlig film om hämnd, ni vet en sån där film när man sitter och blir förbannad för att folk är så jävla elaka och trångsynta. Där någon hela tiden blir orättvist behandlad och någon annan kommer undan med ta mig fan vad som helst. Tills tillslut dom får vad dom förtjänar. Filmen börjar som en helt vanlig college film men snart inser man att det leder någon annanstans. Den ska tydligen vara en rippoff på Stephen Kings Carrie men jag har inte sett den på tusen år så jag kommer inte ihåg. I vilket fall som helst var den bra men jag antar att den är långt ifrån att vara i klass med Carrie.


Skräck | |
Upp