Voyage of the Rock Aliens (1987)


Ett gäng utomjordingar svävar runt i sitt gitarr liknande rymdskepp. Ända sen de hörde rock n' roll första gången har de finkammat universum efter mer. Till slut hamnar dom på på jorden. Nånstans i USA som skulle kunna vara inspelningen av Disneys Camp Rock/Highschool musical från 1983. Nu kom det ju ingen Camp rock eller Highschool musical 1983 men det är lite sån känsla man får. Dee Dee är en ung tjej som är hopplöst förälskad i Frankie som är ledaren för ett gäng rockabillys. Dee Dee vill vara med och sjunga ibland men Frankie tillåter ingen annan än han själv att sjunga med bandet.
Rymdvarelsernas uppgift är att observera och studera människorna. Vilket inte är det lättaste när man är klädd som Sigue Sigue Sputnic. En av rymdvarelserna blir väldigt intresserad av Dee Dee och hon av honom, dessutom ska hon få sjunga med deras band.
Frankie blir inte glad och eftersom han är rockabilly så vill han ju spöa allt han ser , rymdvarelserna får det hett om öronen. Lägg sedan tlll ett hungrigt sjöodjur och två galna mördare som rymt från hispan. Just ja, sa jag att det är en musikal? Vilka vinner musik duellen? Oldschool rockabilly gänget eller 80-tals rymdpopparna?

Den här filmen spelades in 1983 men lades på hyllan för att sedan plockas fram fyra år senare. Fråga mig inte varför, det känns som den borde kunnat gå bättre 83. Den här svänger ganska mycket, när rockabillykillarna river av sina låtar funkar det riktigt bra, men när det är några andra som sjunger så är musiken skit. Typiskt massproducerad 80-talspop. Och när Frankie vill ha tillbaka Dee Dee och ger sig på att sjunga 80-talspop han också så blir det bara för mycket. Det bästa i filmen är Michael Berryman som den förrymda mördaren. Han och hans polare som lunkar runt med en kundvagn med vapen framför sig och en respirator bakom sig är helt lysande roliga. När Michael Berryman sen ska såga itu en stackars flicka och motorsågen havererar får han hjälp av tjejen att fixa den. Det är hysteriskt roligt. Titeln är helt fel Rymdvarelserna har inget med rock att göra. Voyage of the pop aliens to the rock n' roll planet earth hade passat bättre.
 
Lite kul är att man skulle kunna få det till att den här filmen inspirerat många. En av låtarna påminner väldigt mycket om Carolas Tommy. Rymdvarelserna säger i början att de suttit och kollat på dåliga filmer i en evighet, vilket är konceptet för Mystery Science Theater 3000. Tredje klotet från solen är tv serien baserad på den här filmen*.

*En ren gissning men det skulle inte förvåna mig
Musik | |
Upp