Smutsiga Fingrar (1973)

En ung kvinna blir offer för en knarkliga, som gör henne beroende av knark för att sedan få henne att lura in sina kompisar i missbruket. Men hon tar sitt liv. Hennes bror och hans kompis ska ta reda på vem som ligger bakom. Snart är dom i luven med ett brutalt gäng gangsters. Harry skurkarnas ledare är en hänsynslös människa som inte drar sig för att låta sina hejdukar göra sig av med de som inte gör som han säger eller inte gör jobbet tillräckligt bra.

Det fanns en tid då svensk film kunde vara farlig. Filmer som Exponerad, Thriller och Smutsiga Fingrar har nått skitigt och otäckt över sig. De kanske inte har de bästa skådisarna, manus eller regi. Men de är mörka otäcka historier som din mamma nog helst skulle se att du låter bli att titta på. Det som gör det lite extra kul är ju att de är just svenska filmer. Ändå får man leta med ljus och lykta för att äns få reda på att de ens existerar. I rollerna hittar vi bla Ulf Brunnberg (Vanheden i Jönsonligan filmerna) och Heinz Hopf (hallicken i Thriller). Språket är riktigt roande "svara ditt jävla as", "hon är död alldeles sönderslagen, det rinner blod över allt, över allt på hela huvudet. hjärnan rinner ut.", "stick det är bråttom som fan.".

Gillar du thriller bör du kolla upp den här. Hittade bara en scen på youtube. Filmen är dock lite bättre än vad man kan tro när man ser den här.

Exploitation | |
Upp