Super Xuxa versus the Down Mood (1988)

Och så en hällsning från Brazilien. Super Xuxa är en jättepossitiv tjej som ska rädda världen från alla sura miner. Hon ger barnen penslar och låter dem måla regnbågar på betongväggar. Allt till tonerna av hennes jättepossitiva popsånger. Men så blir hennes hund Xuxo kidnappad av Down Mood som bor i en håla i underjorden. Han är den elakaste av de elaka coh är tvärt emot Xuxa mycket negativ och vill få alla på dåligt humör, har kidnappat barn som har gjort dåliga saker (vilket han gillar). Xuxa får nu ge sig ut på ett äventyr bland en hel uppsjö lustiga djur och filurer. Hon träffar en sigenar fjärilslarv som följer med henne på resan. Hon får hjälp av en rosa delfin att ta sig till andra sidan floden. hon får råd av en talande sköldpadda. Klättrar efter visdom i visdomens träd. När hon når underjorden fastnar hon i byråkratins nät. Men det finns ingenting som inte går att lösa med en positiv attityd och en sång.


Det är precis så här det ska vara när man letar upp filmer från andra världsdelar. Man ska bli totalt förundrad och tänka vad fan är det här? Xuxa är/var tydligen nån känd programledare i Brazilien och fick av någon outgrundlig anledning för sig att göra den här filmen. Den är helt crazy utan att vara för crazy för min smak. Det känns som om någon har tagit ett avsnitt av bolibompa och skrivit en långfilm av, när dom gått på någon hallucinogen drog. Jag vet att jag tjatar om känsla, men den här filmen har det, kanske ligger det mycket i färgfilter och bildkvallité, men den här filmen känns magisk på nått sätt. Xuxa känns som hämtad ur någon Manga film och Hennes sånger känns oxå som dom skulle kunna passa in där. Djuren och filurerna är dockor eller människor i dräkter, några bra gjorda några skitdåliga. Skådespeleriet ligger inte heller på så hög nivå, men det gör ingenting.
På nått sätt kan man förlåta ganska mer ju längre bort från ens egen värld det kommer. Japan tex är ju typ rymden för mig. Så där då är det för mig svårt att veta vad som är bra skådespeleri eller inte. Saker från Sverige är svårare att köpa för man vet hur folk här beter sig och säger. Nu är den här filmen från Brazilien som ligger nån stans mitt i mellan Sverige och Japan på den skalan. Jag gillar filmen trots att den är en aning cheesy.Sci-fi/Fantasy | |
Upp