Dream Machine (1990)

Barry är har precis börjat college och har bestämt sig för att gå med i en klubb som alla gör på college. För att gå med i klubben måste man utså hårda sadistiska tester. Barry åker hem en sväng för att ta hand om hans föräldrars hus när dom är borta. Hans far vill att Barry ska åka och stämma ett piano åt en av hans kunder när han är borta. Pianot ägs av en rik tant som är osams med sin man för att han har en affär. För att hämnas på sin man ger hon Barry makens porsche för att han stämt pianot. Det passar Barry perfekt för han tror att han måste ha en flashig bil för att kunna bjuda ut sin drömtjej.
Vad ingen av dom vet är att i kofferten på porschen ligger maken, mördad av Lance som nu gör allt för att komma åt porschen och göra sig av med liket. Barry tror att det är klubben som jagar honom och tar det hela som en lek och lever på som vanligt utan att veta att han har en galen mördare efter sig vart han går.

Spännande film som känns lite så där lagom. Inte vräkig och påkostad heller inte B utan dom har gjort en bra film på en liten budget. Corry Haim är lysande som Barry. Men det bästa med filmen är att dom har hittat en snubbe som är sjukt lik Lance i Falcon Crest att spela Lance. Lance är en rolig karaktär rakt igenom, även om det inte är menat så. Hans många försök att komma åt bilen är mycket roande och han blir gång på gång riktigt förbannad. Storyn är riktigt bra, det skulle kunna blivit Länge leve Bernie av det hela men det blir det inte, det blir spännande.Highschool/College film | |
Upp