Bad Ronald (1974)

Ronald är en tonåring med en fantasi som kunde gjort Tolkien grön av avund. Han bor med sin mamma och är lite miss anpassad. En dag blir han retad av en grannflicka, han puttar henne, hon faller olyckligt och hon mister livet. Han begraver henne och går hem till sin mamma och berättar vad som hänt. Hans mamma tror att det bästa för honom är att hålla sig gömd. Det är ju inte bra för hans blivande karriär som läkare om han hamnar i fängelse. Dom bygger om ett av husets badrum så Ronald kan bo där. Genom en liten lucka i skafferiet får han mat från sin mamma. Ingången är dold och svår att upptäcka. Ronald spenderar tiden med att plugga, träna, skriva och illustrera en saga som han hittat på. Polisen kommer och frågar efter Ronald, han är misstänkt för mordet. Dom hittar en lapp som Ronald lämnat  där han skriver att han gjort något dumt och har gett sig av.
En dag måste Ronalds mamma åka till sjukhuset för en operation. Något går snett och hon avlider. En ny familj flyttar in i huset. Ronald bor kvar och borrar en massa hål i väggarna så han kan föllja familjens liv. Ronald får för sig att den yngsta dottern i familjen är prinsessan i hans saga. Familjen börjar misstänka att allt inte är som det ska i huset. Det är det inte heller.

Jag har läst flera som sagt att det här är en av deras favorit film. Varför förstår jag inte riktigt, visst den är bra men inte SÅ bra.  Många saker i filmen som att hans mamma direkt kommer på att den bästa lösningen är att isolera Ronald i ett rum i huset är helt ologiska men filmen har en viss charm som gör den sevärd. Jag har full koll på att vi inte har några "Fritzelrum" i vårt hus så temat skrämde mig inte märkvärt.


Drama/arthouse | |
Upp