She Wolves of the Wasteland Aka Phoenix the Warrior (1988)

Världen har gått åt helvete efter ett krig, kvar är bara berg och öken och de ända överlevande är kvinnor. Keela är gravid med ett barn av manligt kön efter ha stulit säd från den onda Badgers experiment. Badgers gäng med Cobalt i spetsen är ute efter Keela. Badger som är nån form av mutant med slangar i huvet, vill starta nån ny super ras. Pheonix är en tuff jävel som räddar Keela från Cobalt och tar henne med till några fredliga kvinnor so bor i bergen. Där föder Keela sitt gosse barn men en dag dyker Cobalt och hennes gäng upp och dödar alla utom Keela, barnet och Pheonix.

De lyckas fly, åren går och en dag hittar de ett skjul ute i öknen som de bor i ett tag. Plötsligt dyker en man upp, som de slår ner när han vaknar till liv dyker även Cobalts gäng upp. Guy (som han kallas i eftertexterna) och alla utom Pheonix lyckas fly genom en gång som Guy har byggt. Guy har flytt från Badgers spermabank och vill inte tillbaka. Efter lite övertalning så går Guy med på att hjälpa Keela fri ta Pheonix. Pheonix tvingas slåss mot andra tjejer en arena där Cobalt sitter likt Ceasar och ger tummen upp eller ner. Samtidigt som Pheonix tvingas slåss mot sin nyfunna vän Neon, kommer Keela till undsättning. Nu har de bestämt sig att de ska ge sig av till en ö som dom har hört talas om där de kan leva i lugn och ro. För att komma dit måste dom ta sig igenom "The Badlands", ett farligt ställe dit ingen går frivilligt. Det första dom stöter på är en kyrkogård för mutanter, mutanterna har televisionen som religion. Mutanterna begravs inte utan lämnas i en soffa med en tv framför för sin eviga vila. Men alla mutanter är inte döda, några reser sig ur sofforna och tar våra vänner tillfånga, då kommer Cobal och tar Guy och pojken. Kvinnorna lämnas till mutanterna som binder fast dem på tv antenner och säger "During primetime hour we will cancel you" på bästa sändnings tid kommer ni ställas in, typ. kommer dom att ta sig loss? kommer dom att kunna stoppa Badger från att starta en ny super ras?


Denna kvinnliga variant av Mad Max var faktiskt helt lysande. Det kom en hel del sånna här dystopiska filmer under 80talet som Mad Max, Steel Dawn,och Cyborg mm. Jag gillar den här typen av film, även om den här är lite lägre kvalité, sämre skådespelare, löjligare kläder än de jag nämnde så växer den ändå till att bli riktigt spännande. Kvinnorna är lättklädda och det är väl det som lockade till en början men efter ett tag tar storyn över (kanske för att dom inte är särskilt snygga). Tur är väl det för det är svårt att rädda en skitfilm enbart med snygga damer. Självklart bjuds det på tuffa och typiska bilar. Mutanterna med televisionen som gud är bäst och i sig en anledning till att se filmen.

Hallå därhemma, i kvällens avsnitt av Jeopardy....


Badger


Tuffa bilar.


Bara en snubbe kvar på jorden och han är flintskallig, typiskt.
Sci-fi/Fantasy | |
Upp